Mountainbikeroute

Helling 1: de Stokkemstraat. Je verlaat het centrum van Huldenberg in de richting van Overijse. Je laat het kasteel van Huldenberg achter je vervolgt je weg voorbij Park 7, een B&B en een aanrader om te overnachten. Je blijft een stuk verder fietsen tot je opeens een kleine straat links ziet. Dit is de Stokkemstraat die na een tijdje overgaat in Stokkemhof. Eens bovengekomen kom je uit op de Stockemstraat (wat verwarrend, sorry). Dan ga je links en meteen rechts. Op het einde van die weg kom je op de Nijvelsebaan. Die ga je links en de eerste weg terug links. Die weg, de Speylaert, rij je af door rechts te houden. Op die manier kom je terug in het centrum van Huldenberg uit.

Helling 2: Voor de spar ga je terug linksaf bij nieuwbouwappartementen. Deze straat heet de Stockemstraat.Het is best een lange klim. Dit is je tweede helling. Je blijft continu rechtdoor rijden en neemt de vierde straat aan de linkerkant, de Grotstraat.

Helling 3: Je rijdt de Grotstraat die overgaat in de Bollestraat. Als je die volledig doorfietst kom je in het centrum van Terlanen. Daar neem je de tweede straat rechts. Dit is de legendarische beklimming van de Moskestraat, helling 3. Vanwege de slechte staat van de kasseien kan je die prima met zowel de racefiets als de mountainbike doen. Als je bovenkomt op de Moskestraat kruis je de Bollestraat. Je gaat rechtsaf.

Helling 4: als je de Bollestraat afrijdt tot in het centrum van Terlanen kom je op de grote baan. Je gaat recht en meteen links in de Molenstraat. Je rijdt door tot in de bocht. Links zie je de Onderbosstraat. Die neem je niet maar je neemt meteen het pad die er rechts van ligt en duidelijk het Rode Bos ingaat. Het is een zeer steile klim. Dit pad, voetweg 51, is voor wandelaars dus opletten.

Helling 5: Je rijdt door tot je terug op een grote baan uitkomt, de Leuvensebaan. Je neemt de eerste straat rechts, de Oliestraat. Je blijft doorrijden en rechtshouden tot je intuitief terug in het centrum van Terlanen uitkomt. Je gaat rechtsaf op de grote weg in de richting van de Holstheide, gekend van de Brabantse Pijl. Je neemt echter de straat links voor de Holstheide, de Vossekouter. Die fiets je af tot je rechtsaf een veldweg kan nemen. Het is onderdeel van het wandelnetwerk dus let op voor wandelaars. Dit is je helling 5. Je vervolgt het pad tot boven. Je zit terug op de Holsheide. Je bent zo terug in het centrum.

Helling 6: Kaalheidehof. Je verlaat het centrum van Huldenberg in de richting van Overijse. Je laat het kasteel van Huldenberg achter je vervolgt je weg voorbij Park 7, een B&B en een aanrader om te overnachten. Je blijft een klein stuk verder fietsen tot in de bocht. Daar ga je rechtsaf, de Kaalheide. In de Kaalheide ga je de eerste straat rechts, Kaalheidehof. Als je die helling 6 bovenkomt neem je de tweede straat naar rechts, de Dreefstraat. Als je die volledig naar beneden rijdt kom je terug in het centrum van Huldenberg. De Dreefstraat in de tegenovergestelde richting is eventueel een volgende helling.

Helling 7: Terug in het centrum van Huldenberg. Vanop de parking in Huldenberg ga je richting de sporthal. Je gaat die voorbij en je ziet de school voor je. Daar ga je links, steekt het brugje over en gaat links. Dat is het Ijsepad. Die ga je door tot je een weg tegenkomt, de Smeysberg. Je steekt de weg over en vervolgt je weg tot je opnieuw een weg tegekomt, de Kleinwaverstraat. Ook die steek je over en fiets continue rechtdoor tot je op je links in de verte de kerk ziet en dichtbij je de Molen van Loonbeek. Je gaat de brug niet over maar gaat rechts. Je fiets rechtdoor tot je op een T uitkomt. Daar ga je links de bergop, je zevende helling.

Helling 8: Je blijft doorfietsen tot je op de Nijvelsbaan komt. Daar ga je naar links en hou je links aan de Bertelsheide naar beneden. Na de bocht sla je meteen linksaf. Het lijkt alsof je op een privéweg zit. Je ziet een huis aan de linkerkant en fietst rechtdoor een pad op. Je komt meteen in het bos en ploetert verder, je achtste helling. In het bos kom je op een T-splitsing. Daar ga je links en je rijdt verder. Je komt opnieuw op de Nijvelsebaan.

Helling 9: Je gaat rechts en meteen naar links. Je komt uit bij garage HVS Motors (Wolfshaegen).  Daar ga je rechts en je neemt de eerste opnieuw rechts. Dat is de Kleine Keistraat, je negende helling. Als je bovenkomt ga je links en je gaat terug naar beneden (Wolfshaegen).

Helling 10: Je gaat rechts, fiets door en neemt de eerste rechts. Dat is de Koestraat, je tiende helling. Als je bovenkomt vervolg je met de Kleine Waverstraat naar beneden. Je gaat rechts en je zit meteen op de grote weg van Huldenberg richting Loonbeek en Neerijse.

Helling 11: Je rijdt van Huldenberg naar Neerijse. Na het centrum van Neerijse ga je voorbij Baron’s Brasserie en sla je linksaf in de Grote Puystraat. Als je bovenkomt kan je alle kanten uit en heb je vooral een prachtig uitzicht.

Helling 12: Je fiets terug via de J. Vranckstraat en als je op de grote baan komt terug rechts gaan en meteen de eerste terug naar rechts. Dit is de Kleine Puystraat, je twaalfde helling. Je komt op hetzelfde plateau uit. Je blijft intuitief dezelfde straat volgen (de Kleine Puystraat) je blijft die volgen tot je in de Ganzemanstraat komt. Die blijf je volgen tot je terug op de grote baan komt. Dan ga je rechts, fiets je door en ga je terug rechts. Dat is de Hollestraat.

Helling 13: de Hollestraat is je 13 de helling. Na deze klim blijf je rechtdoor rijden. Je zit nu op de weg richting het centrum Ganspoel. Je rijdt terug het centrum van Huldenberg binnen of je vervolgt je rit in de velden.